keskiviikko 25. maaliskuuta 2015

Tarjouspyynnöt pitopalveluille

Mua on jo pitkään kuumottanut ajatus pitopalvelun buukkaamisesta. Olen luonteeltani epäileväisen kyynistä sorttia enkä automaattisesti luota siihen, että ihmiset pitävät sanansa. Etenkään silloin, kun kyse on rahasta. Kuulun myös siihen ryhmään kaheleita ihmisiä, jotka lukevat Interbnetissä sopimustekstejä ennen "hyväksyn" -laatikon ruksimista. Puolisko piruilee mulle tuosta nettisopimusten selailusta, ja ihan aiheesta. 

Oon myös erittäin taitava maalaamaan piruja seinille, kuten äitini asian kerran ilmaisi. Tarkoittaa siis sitä, että aloitan yleensä asioiden suunnittelun miettimällä, mikä kaikki voi mennä pieleen. Ja miten pahasti ne voi mennä pieleen. Näkökulmasta riippuen tämä on joko pessimismiä tai realismia.



Tähän soppaan kun lisätään se, että entisessä työssäni näin läheltä, miten isoissa vaikeuksissa ravintolat laman takia ovat, ollaan jo aika lähellä paranoidia. Oon puolitosissani miettinyt, että tilaisin Kauppalehdeltä tiedot pitopalvelujen mahdollisista maksuhäiriöistä. Kysely maksaa 1,50 euroa per firma. Se olisi pieni hinta siitä, ettei mun tarvitsisi nähdä painajaisia, että pulju kaatuu ennen häitä.

Pitopalvelun lasku on ainakin meidän kohdalla häiden suurin menoerä, ja ruoka on häiden tärkeysjärjestyksessä kolmen tärkeimmän jutun joukossa. Edellisen perusteella voitte varmaan kuvitella, että Melkein Morsianta tosiaan kuumottaa.

Paranoidiutta vähentääkseni tein itselleni listaa asioista, jotka täytyy selvittää pitopalvelun kanssa ennen sopimuksen tekemistä. Listat on niin kivoja. Ehkä tästä on myös hyötyä jollekulle muulle.

MUISTILISTA PITOPALVELUN VALITSEMISTA VARTEN:

  • Miten hinta muodostuu eli mitä se sisältää?  Voiko tulla ylimääräisiä kuluja?
    • Sisältyykö hintaan
    • Tarjoilu (Jos ei, tuntihinta + montako tarjoilijaa/tuntia?)
    • Pöytäliinat, servetit (Jos ei, paljonko per kpl + sisältyykö pesetys?)
    • Tiskaus, siivoaminen
    • Alkoholittomat ruokajuomat (Mitkä juomat?)
    • Juomien tarjoilu ruokailun aikana (Viinin kaadot)
    • Kahvitus (Kahvi/tee)
    • Matkakulut
    • ALV
  • Varausmaksu? 
  • Peruutusehdot?
  • Valmistetaanko ruoka paikan päällä vai jossain muualla?
  • Onko mahdollista maistaa ruokia etukäteen?
  • Laskeeko hinta, jos kakku tehdään itse? Kuinka paljon?
  • Montako tarjoilijaa tarvitaan? Miten pukeutuvat? (Juhlan luonne)
  • Kattaako pitopalvelu pöydät vai kattaako asiakas? 
  • Voiko kylmät ylijääneet ruoat jättää asiakkaalle? (Iltapala)
  • Miten erikoisruokavaliot huomioidaan?
  • Menun suunnitteleminen + mahdollinen juhlapaikalla käyminen etukäteen

Miltäs näyttää? Oonko missannut jotain?
Millä perusteilla te muut ootte valinneet pitopalvelun?

2 kommenttia:

  1. Tuttuja piirteitä, täällä myös yksi pessimisti-realisti :D Itse pitäisi myös kohta alkaa heitellä pitopalveluita tarjouspyynnöillä, joten olen erittäin kiitollinen kattavasta listasta! Itse en ainakaan keksi heti muita selvitettäviä juttuja :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hahhah, tervetuloa vaan arvoisa kanssa-pessimisti! :D Kiva jos oli hyötyä. :) Mä tutkiskelin tuota asiaa netistä jonkin aikaa, kun en löytänyt suomenkielisiltä sivuilta mitään "ota huomioon" -listaa. Onneks kielen vaihtaminen enkuks auttoi ja sitten löytyikin faktaa jos minkälaista :) Opin muun muassa, että maailmalla maistelumenu ennen sopimuksen tekoa on yleistä. Harmi ettei täälläkin harrasteta sitä!

      Poista