sunnuntai 22. maaliskuuta 2015

Teemana Teollinen / Romanttinen

Puolisko yllätti mut tässä taannoin kysymällä "niin halutaankos me joku teema meidän häihin?". Siitähän alkoi hirmuinen Interbnetin ja Pinterestin syövereiden tutkiminen. Inspiraatiota löytyi suuntaan jos toiseen. Hääjuhlia on järjestetty maailmalla kaikissa mahdollisissa teemoissa. Jenkeissä hääbisnes on isoimmillaan, joten sieltä löytyy tosi omituisia hääteemoja. Esimerkiksi Disneyn prinsessa -aiheiset häät on ihan perusmeininkiä, ja Disney itse onkin laajentanut repertuaariaan oheistuotekrääsästä häiden järjestämiseen. Toisessa teemallisessa ääripäässä ovat zombie -häät, joista tuli trendikkäitä The Walking Dead tv-sarjan myötä. Nämä eivät kuitenkin ole mitään verrattuna kamalimpiin teemahäihin.

Löysin myös monta maanläheisempää teemaa, joista pidin ja joita voisin harkita toteutettavaksi. Yllä olevat eivät selkeästikään näihin kuulu, vaikka mua kutkuttaakin ajatus astetta synkemmistä trash the dress -kuvista. 

Mielenkiintoisin teema, jonka löysin, on peräisin Jenkkilästä - yllätys yllätys. Teemaa kutsutaan nimellä industrial/romantic eli suomeksi teollinen/romanttinen. Toiset kutsuvat nimellä industrial chic. Alunperin juttu on syntynyt siitä, että joku on vuokrannut tyhjän teollisuushallin häitään varten ja käyttänyt koristeluissa pehmeitä materiaaleja ja hempeitä värejä. Tarkoituksena on leikkiä vastakohtaisilla materiaaleilla. Yhdistellä metallia, pitsiä, tiiltä, kukkia ja betonia.

Tykkään tosi paljon tästä ajatuksesta. Vastakohtaisuuksilla leikkiminen on hauskaa, ja meidän juhlapaikkaan eli Haulitehtaalle tämä sopis kuin ... Meinasin sanoa kuin nyrkki silmään mutta sanotaankin kuin betoni häihin. Siellä on jo valmiiksi rosoista tiiliseinää ja kylmää rautaa. Sitä teollista puolta voisi vielä tuoda enemmän esille ottamalla mukaan ruosteista metallia. Aaltopeltiä olen aina mielessäni inhonnut, mutta rakastuin ajatukseen ruosteisesta kämäsestä aaltopellin palasta istumakarttana:


Mun on varmaan pakko soittaa isälle ja kysyä, josko sillä olis jemmassa ylimääräistä kattopeltiä. Sitä peltiä vois käydä vähän rääkkäämässä hiomakoneen kanssa ja laittaa syksyllä ulos muhimaan, että se ruostuisi häihin mennessä. Taidan olla vähän gaga kun tällaista suunnittelen! Punertava ruoste vaan näyttäisi niin hyvältä sen punatiilen kanssa. Eikö? 

Mitä enemmän oon googlaillut ja miettinyt tätä teollista teemaa, sitä enemmän oon siitä innostunut. Tämän kanssa vois hullutella ja revitellä. Aaltopellin lisäksi ehdin jo miettiä, toimisiko poranterät ja kukat yhdessä; jos ottaisi värittömän lasimaljakon, laittais pohjalle niitä teriä, täyttäis vedellä ja asettelis pinnalle kellumaan kukkia. Jossain näin myös kuvan morsiamen kimpusta, johon oli ripustettu muttereita. Muttereita kukkakimppuun! Dude. Awasome.Erinomainen syy valita tämä teema olisi myös se, että mä saisin luvan kanssa kokeilla sitä romanttista puolta. Mä oon tosi monta vuotta pitänyt itseni eräänlaisessa kovanaama -laatikossa. Tyttömäiset ja romanttiset asiat oli mulle pelkästään imeliä. Nyt voisin etsiä itselleni jonkun uuden kivan laatikon.

4 kommenttia:

 1. Moikka Leena! Vietimme viime kesänä Industrial-henkisiä häitämme, löytyisiköhän blogistani lisää inspiraatiota teille? :) http://elamanipaivamedarinsp.blogspot.fi/2015/01/industrial-haat-pahkinan-kuoressa.html

  VastaaPoista
 2. Wau. Onpa teidän tila näyttänyt mahtavalle! :D Nytpä tiedän, mitä teen illalla, kun pääsen kotiin - luen sun blogia :)

  VastaaPoista
 3. Tämä teema on kaikista maailman teemoista ehkä oma suosikkini, love it! <3
  Muuten myös sopii Haulitehtaalle erinomaisesti, toivottavasti siis tämän toteutatte :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hauskaa kuulla, että muutkin tykkää tästä! :D Itse asiassa Haulitehdas oli syy sille, että ylipäätään löysin koko teeman. Aluks etsin ideoita siitä, mitkä värit ja tyylit sopis punatiilen kanssa. Google sitten ehdotteli mulle tuota industrial -meininkiä. Pointsit siis googlelle :)

   Poista