sunnuntai 8. maaliskuuta 2015

Hääpuku vai puku häihin?

Tajusin eilen illalla, että edellisen postaukseni otsikossa nimesin hääpukuasian turhauttavaksi, mutten selittänyt miksi. Hääpuvusta päättäminen on turhauttavaa, koska mulla on yhä tämä Melkein Morsian -identiteettikriisi päällä. En osaa päättää, haluanko alleviivata "morsian" -identiteettiä (valkoinen puku) vai häivyttää sitä (jotain ihan muuta). Ainoa varma asia on, että valkoiset kermakakut on nogo.


Miksi pukeutua valkoiseen? Miksi olla pukeutumatta valkoiseen?

Valkoinen hääpuku on perinne. Mä en yleensä välitä perinteistä, koska en pidä perustelusta "näin on aina tehty". Tällainen argumentointi ei anna ihmiselle tilaa ajatella ja päättää itse. Toisaalta perinteet voi olla hyvä juttu, jos ne luo tunnetta siitä, että kuuluu johonkin. Että on osa historiaa.

Häät on siinä mielessä harvinaiset juhlat, että ne antaa luvan pukeutua kokonaan valkoiseen. Toisaalta valkoinen on niin ... päivänselvä valinta. Sitä ei tarvitse ajatella. Valkoinen tekee kaikille heti selväksi sen, että siinä sitä mennään naimisiin. En osaa päättää, onko tämä hyvä vai huono asia. Haluan, että hääpäivä on erityinen päivä. Haluan myös, että häissä juhlitaan nimenomaan meitä kahta. Valkoinen hääpuku on todella huomiota herättävä, korostaa morsianta ja tekee sulhasesta helposti seinäruusun. Tätä mä en missään nimessä halua. Häissä juhlitaan meitä parina, ei morsianta.

Nuorempana pidin itsestään selvänä, että jos menen naimisiin, hääpuku on tavallinen iltapuku, jota voi käyttää muulloinkin. Tuntui älyttömältä laittaa rahaa pukuun, jota käyttää vain yhden kerran. Tämä mielestäni nykyäänkin pätevä argumentti, vaikka hääpukujen kierrättäminen on yleistä.

Valkoisella puvulla on vaikeampi korostaa omaa persoonallisuuttaan. Tuntuu, että suuri osa Suomessa myytävistä hääpuvuista on keskenään hyvin samankaltaisia ja tyylilliset variaatiot ovat pieniä. Kääntäen sillä on äärimmäisen helppo painottaa "morsian" -osaa omasta persoonasta.


 Toisaalta. Valkoista pitsiä ja valkoista tylliä. LOVE.


Enhän mä oo ainoa, joka hajoilee tämän asian kanssa? Onko siellä muita, joilla on vaikeuksia päättää puvusta ja/tai siitä, mitä se edustaa? Anyone?

2 kommenttia:

 1. Täällä on ihan samaa kriisiä menossa! Leikkinyt tänään Photoshopilla oman kuvani kanssa nähdäkseni jotain pukuvariaatioita ja en kyllä yhtään tiedä mitä tehdä. Valkoinen tuntuu tylsältä ja helpolta. Toisaalta mulla hajoaa kohta pää, kun on sit miljoona vaihtoehtoa jos ei sitä klassista valkoista harkitse!
  Ja tosiaan itseä kans järkyttää laittaa rahaa yhden päivän asuun, jo senkin takia tuntuisi järkevämmältä ottaa muu kuin vakoinen, koska valkoista ei tule kyllä käytettyä kertaakaan sen päivän jälkeen.. Valintoja valintoja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sanopa muuta! :D Huojentavaa muuten kuulla, et muillakin on ongelmia päättää tästä.

   Mut hei, ehkä me osataan päättää sitten, kun näkee päällä niitä valkoisia mekkoja. Että haluaako sellaisen vai ei. Toi photoshop muuten kuulostaa hauskalta idealta, harmi etten osaa käyttää sitä pätkääkään :)

   Poista