sunnuntai 5. heinäkuuta 2015

Vaihtoehtoja perinteisille ohjelmanumeroille

Ajattelin listata muutamia vaihtoehtoja perinteisille morsiuskimppua ja sukkanauhaa koskeville hääleikeille. Tässä muutamia helmiä netin kätköistä!

Tanssi avioliitolle

Ideana on osoittaa kunnioitusta avioliitolle instituutiona. Morsiuskimpun heittämisen sijasta morsian lahjoittaa kimppunsa häävieraista sille pariskunnalle, jonka avioliitto on kestänyt pisimpään. Käytännössä peli toimii niin, että seremoniamestari pyytää kaikki avioparit tanssilattialle ja laittaa musiikin soimaan. Parit alkavat tanssia. Hetken kuluttua seremoniamestari pyytää alle kaksi tuntia naimisissa olleita pariskuntia istumaan. Ensimmäisinä istumaan menee siten hääpari. Vieraat jäävät tanssimaan. Seuraavaksi seremoniamestari pyytää istumaan esimerkiksi alle vuoden naimisissa olleita. Tätä jatketaan halutuin intervallein (esimerkiksi yhden, viiden tai kymmenen vuoden intervalleilla) kunnes tanssimassa on yksi pariskunta. Tälle pariskunnalle morsian luovuttaa kimppunsa kunnianosoituksena heidän avioliittoaan kohtaan.


Vuosipäivälahja

Hääpari selvittää etukäteen naimisissa olevien vieraidensa hääpäivät ja toteuttaa pienen huomionosoituksen sille pariskunnalle, jonka vuosipäivä on ajallisesti lähimpänä hääjuhlan päivämäärää. Hääpari onkii tietoonsa vuosipäivää viettävän parin häävalssin tai -tanssin biisin ja soittaa kyseisen musiikkikappaleen häissään onnentoivotusten kera.

Etukäteishäälahja

Morsian lahjoittaa kimppunsa sille naispuoliselle vieraalle tai pariskunnalle, joka on menossa seuraavana naimisiin, ja toivottaa näille etukäteen onnea.

Gimmafrendit -tanssi

Kimpun heittämisen sijasta morsian tanssii parhaiden tyttöystäviensä tai vaikka kaikkien naisvieraiden kanssa. Tarkoituksena on valita jokin hauska, menevä biisi joraamista varten. Halutessaan tähän voi valita jonkin teemaan sopivan biisin. Mun sukupolvelleni toimisi mahtavasti kliseinen Spice Girlsien Wannabe. Toisena kliseena toimisi upeasti Cyndi Lauperin Girls Just Wanna Have Fun. Parrdi!


Kukka tärkeälle ihmiselle

Jos olet heikkohermoinen hääintoilija, älä lue seuraavaa lausetta! Tämän ohjelmanumeron ideana on se, että kimpun heittämisen sijasta morsian hajottaa kimppunsa osiin ja ojentaa kimpun kukat itselleen tärkeille ihmisille. Morsiuskimppu on mahdollista rakentaa useista pienistä kimpuista, jolloin kimppu hajoaa osiin kauniisti. Kimpun hajotettuaan morsian pitää lyhyen puheen jokaiselle itselleen tärkeälle ihmiselle ja lopuksi ojentaa tälle kimpustaan kukan huomionosoituksena. 

Heitä jotain muuta

Kimpun ja sukkanauhan sijasta morsian/sulhanen voi heittää vieraille jotain muuta napattavaa. Erityisesti nörttiparit ovat kunnostautuneet uusien heitettävien keksimisessä! Esimerkiksi sen sijaan, että sulhanen heittäisi sukkanauhan merkitsemään seuraavan naimisiinmenijän, hän heittääkin Super Mario -maailmasta tutun 1UP -sienen. Kyseisestä sienestä saa pelissä yhden lisäelämän, joten heitettävänä esineenä se symboloi elämää ja terveyttä. 


Sekoita sukupuoliroolit

Erittäin hauska tapa yhtäaikaisesti rikkoa ja kunnioittaa vanhoja perinteitä on sekoittaa sukupuoliroolit. Tämä tarkoittaa sitä, että morsian kaivelee sulhasen karvaisesta jalasta sukkanauhan ja sulhanen heittää morsiuskimpun. Tai mieskimpun. Molemmat vaikuttavat älyttömän hauskoilta ohjelmanumeroilta! Ajattelin toteuttaa näistä yhden tai mahdollisesti jopa useamman. Täytynee neuvotella asiasta Puoliskon kanssa. Raportoin sitten aikanaan, mikä toteutui ja miten siinä kävi!

5 kommenttia:

 1. Tuo ensimmäinen olisi kyllä ihana <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin on :) Ja olis hauska itse katsella muita pariskuntia herkistelemässä siellä tanssilattialla :D

   Poista
 2. Oi vitsi, ihan loistavia ideoita! Olin kyllä ajatellut meille perinteisiä heittoja, mutta nyt on ehkä pakko korvata ne tällaisilla :D Esim. tuon ensimmäisen yhdistäminen sukupuoliroolien sekoittamiseen ja mieskimppuun voisi toimia - tosin pitää vielä kysyä sulhasen mielipidettä :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hahhahh siitä vain valitsemaan omasta mielestä parhaat! :D Itsekin mietin, että sukkanauhan kaivaminen sulhon jalasta olis hauskaa, vaikka noin periaatteessa en tykkääkään koko perinteestä :)

   Poista
 3. Hahah nää olikin aika hauskoja vaihtoehtoja! :D Mä kyllä todennäköisesti haluan perinteisen kimpunheiton, mutta toi sulhaselta sukkanauhan kaivelu kuulosti kyllä myös ihan meidän jutulta :D

  Löysin sun blogin tuolta Fb:n Häät 2016 -ryhmästä ja lisäsin oitis lukulistalle Blogloviniin! :)

  VastaaPoista